Skip to content

Åpningstider - lørdag 13. juli:stengt

 • Hjem
  • Butikkoversikt
   • Butikker
   • Servering
   • Oversiktskart
  • Aktuelt
  • Om oss
  • Tilbakemelding
   • Gavekort
    • |

    Ting du kan gjøre i Lillehammer i sommer

    Velkommen til Norges største opplevelseseldorado, hvor hver dag er et eventyr. Et eventyr med alt fra familie-, kultur-, mat- og naturopplevelser til actionfylte attraksjoner og aktiviteter.

    1. Hunderfossen og Lilleputthammer

    Foto: visitnordic.com

    Hunderfossen Familiepark i Lillehammer er kjent som Hele Norges Eventyrpark, og er en av Norges mest populære turistattraksjoner. Her er mer enn 60 attraksjoner og severdigheter.

    Prøv familierafting i frådende vannstryk, opplev det magiske Eventyrslottet, ta en luftig tur i den spektakulære Il Tempo Extra Gigante, se det gigantiske Hunderfossen-trollet, gjenopplev folkeeventyrene i Ivo Caprino’s Eventyrgrotte, kos dere i bassengområdet med vannsklier og vannleker for de minste, prøv vårt populære småbarnsområde, se Den Lille Prinsen i 4d, utforsk Energisenteret, Høydeparken og Trollfallet, prøvekjør John Deere på Traktorbanen, ta lappen på våre mini Volvo FH-lastebiler eller lekre Mercedes-Benz SLS, ha det gøy på el-gokartbanen, opplev et uforglemmelig måltid i Trollsalen restaurant, ta Eventyrskipet høyt til værs, prøv småbarnsområdet og helt nye Lekehuset for de aller minste, og mye mye mer.

    Foto: Lilleputthammer.no

    Lilleputthammer i Hafjell er den eneste familieparken i Norge spesielt tilrettelagt for barn mellom 0 og 8 år. Her føler barna seg trygge til å prøve nye ting!

    I "den lille byen med det store hjertet" kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

    Inne i husene kan barna tegne, bygge, leke eller gå på kino. I Barnas bokby kan de bli med på lesestund, og det spilles teater og show flere ganger daglig i høysesongen.

    Hunderfossen og Lilleputthammer ligger kun en 20 minutters kjøretur unna CC Strandtorget. Hva med å ta middagen på Peppes Pizza eller Sabrura på vei hjem?

    2. Lillehammer Sentrum

    Lillehammer Sentrum | Foto: Jørgen Skaug | Visit Lillehammer | FlickrFoto: Jørgen Skaug

    Lillehammer Sentrum er kjent som en UNIK by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Den gamle trehusbebyggelsen gjør at gågata er byens hovedpulsåre. Gå en tur i sentrum i sommersola, mens du kjenner på den lune og gode atmosfæren!

    3. Maihaugen

    Foto: Vins 64, flickr.com

    Maihaugen er Norges største friluftsmuseum, men kan like gjerne beskrives som en tidsmaskin. De historiske bygningene ligger naturskjønt til i terrenget. I og rundt dem føles fortiden lys levende. Her er det ikke historiebøkenes helter og hendelser som møter deg, men inspirerende innblikk i hvordan liv, virke og hverdag var for menneskene som gjennom generasjoner bygde landet. På Maihaugen settes all rastløs hast på pause og du legger ut på en herlig tidsreise – tettere på vår rikholdige historie enn kanskje noe annet sted.

    4. Aulestad, Bjørnstjerne Bjørnsons hjem

    Foto: Lillehammer.com

    Opplev vakre Aulestad hvor nobelprisvinner i litteratur Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910) bodde med sin familie fra 1875. Museet er et av landets best bevarte kunstnerhjem og har en flott hage. På Aulestad får du oppleve omgivelsene og atmosfæren fra den samfunnsengasjerte forfatterens aktive dager. Omvisninger og morsomme aktiviteter for barn. Flott utstilling om Bjørnsons liv og litteratur; "Det volder litt rabalder". Drengestua kafé serverer «Bjørnsons blåbærpannekaker» og annet godt.

    5. Jorekstad Fritidsbad

    Foto: jorekstad.no

    Med sine 1350 kvadratmeter er de regionens største badeanlegg, og kan by på følgende: Fire oppvarmede basseng (barnebasseng, terapibasseng, treningsbasseng og utebasseng) – Vanlig badstue og dampbadstue – Boblesone – Stupetårn med 5 meter, 3 meter, og et sviktbrett på 1 meter – Tre vannsklier – Klatrevegg - Kiosk med et godt utvalg av mat og drikke.

    6. Perfect Escape

    Foto: perfectescape.no

    Om været ikke spiller helt på lag, hva med å prøve et Escape Room? Perfect Escape Lillehammer bygger alle sine Escape Rooms selv, og de er utviklet med fokus på å skape varierte, kreative og utfordrende spill som gir deltakerne en helt uforglemmelig opplevelse! Her får du testet dine evner til å samarbeide, kommunisere, knekke koder og oppleve et skikkelig eventyr med dine beste venner, kolleger eller familie.

    7. Sykling

    Utforsk byer, tettsteder og fjellområder på sykkel - eller kickstart adrenalinet på spennende sykkelparker og utfordrende stier.

    Les mer: Tips til sykkelopplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen. 

    8. Vandring

    Foretrekker du turer til fots så finner du flotte vandringer i nasjonalparkene Langsua og Rondane, eller det er mange fjelldestinasjoner å velge blant som alle har sine perler å by på. 

    Les mer: Tips til vandreområder og fotturer i Lillehammer og Gudbrandsdalen