Skip to content

Åpningstider - lørdag 13. juli:stengt

  • Hjem
    • Butikkoversikt
      • Butikker
      • Servering
      • Oversiktskart
    • Aktuelt
    • Om oss
    • Tilbakemelding
      • Gavekort
        • |

        Topp turen med skikkelig digg mat!

        Topp turen med skikkelig digg mat!

        Å lage skikkelig mat ute er ikke så krevende som mange tror. Enten du har primus med gassbrenner eller ønsker å lage mat på bål – her kommer enkle tips til turmat som både gir energi og en kulinarisk opplevelse i naturen. 

        TIPS! Gjør kuttejobben hjemme og pakk ned i lette bokser eller poser, så er halve jobben allerede gjort. 

        Turmat

        Pull a part brød med pepperoni 

        Et brød, osteskiver og pepperoni – helt enkelt genialt! Femten minutter på bålet, og et vanlig brød er forandret til et nydelig ostebrød til å dele. 

        Ingredienser (6 pers.)

        • 1 stk. grovt brød 
        • 200 g halvfet hvitost 
        • 50 g pepperonipølse i skiver 
        • 100 g smør 
        • 1 båt hvitløk 
        • 1 håndfull friske urter 

        Slik gjør du:

        1. Finhakk urter og hvitløk. Bland smør, hvitløk og urter godt sammen. 
        2. Del brødet i skiver nesten helt gjennom, men la det henge sammen i bunnen. 
        3. Skjær osten i skiver med en ostehøvel. Fyll brødet med urtesmøret, pepperonien og osten. 
        4. Pakk inn brødet i et dobbelt lag aluminiumsfolie. Grill på indirekte varme i 15 minutter eller til smøret og osten har smeltet. 

        Turmat – kanelboller på primus

        Kanelboller på primus 

        En rask og enkel dessert som er en sikker vinner! 

        Ingredienser  (4 pers)

        • 1 ferdig pizzadeig (rå), langpanne 
        • 3 ss romtemperert smør 
        • 2 ts maisenna (kan sløyfes) 
        • 2 ss sukker 
        • 2 ts malt kanel 
        • 1 ss margarin til steking 

        Slik gjør du:

        1. Rull ut pizzadeigen. 
        2. Ha på smør og dryss over maisenna, sukker og kanel. Maisenna er med på å holde fyllet på plass, men kan fint sløyfes om du ikke har. 
        3. Rull sammen deigen, og del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en matboks og ta dem med på tur. Du kan også ta med pizzadeigen hel, og smøre på ute i skogen. Da kan det være lurt å blande sammen smør, sukker og kanel hjemme. 
        4. Varm primusen og ha i litt margarin. Legg i skivene og stek kanelsnurrene på lav varme under lokk. Stek 8-10 minutter på hver side, snu gjerne flere ganger slik at de ikke svir seg. 

        Sjekk også disse:

        Arme riddere på primus

        Foliepakke med kylling og grønnsaker på bål

        Lefse med reinsdyrpølse

        Kilde: matprat.no