Skip to content

Åpningstider - onsdag 28. februar:09:00-20:00

  • Hjem
  • Butikkoversikt
    • Butikker
    • Servering
    • Oversiktskart
  • Aktuelt
  • Om oss
  • Tilbakemelding
  • Gavekort
  • |

Topp turen med skikkelig digg mat!

Topp turen med skikkelig digg mat!

Å lage skikkelig mat ute er ikke så krevende som mange tror. Enten du har primus med gassbrenner eller ønsker å lage mat på bål – her kommer enkle tips til turmat som både gir energi og en kulinarisk opplevelse i naturen. 

TIPS! Gjør kuttejobben hjemme og pakk ned i lette bokser eller poser, så er halve jobben allerede gjort. 

Turmat

Pull a part brød med pepperoni 

Et brød, osteskiver og pepperoni – helt enkelt genialt! Femten minutter på bålet, og et vanlig brød er forandret til et nydelig ostebrød til å dele. 

Ingredienser (6 pers.)

  • 1 stk. grovt brød 

  • 200 g halvfet hvitost 

  • 50 g pepperonipølse i skiver 

  • 100 g smør 

  • 1 båt hvitløk 

  • 1 håndfull friske urter 

Slik gjør du:

  1. Finhakk urter og hvitløk. Bland smør, hvitløk og urter godt sammen. 

  1. Del brødet i skiver nesten helt gjennom, men la det henge sammen i bunnen.  

  1. Skjær osten i skiver med en ostehøvel. Fyll brødet med urtesmøret, pepperonien og osten.  

  1. Pakk inn brødet i et dobbelt lag aluminiumsfolie. Grill på indirekte varme i 15 minutter eller til smøret og osten har smeltet. 

Turmat – kanelboller på primus

Kanelboller på primus 

En rask og enkel dessert som er en sikker vinner! 

Ingredienser  (4 pers)

  • 1 ferdig pizzadeig (rå), langpanne 

  • 3 ss romtemperert smør 

  • 2 ts maisenna (kan sløyfes) 

  • 2 ss sukker 

  • 2 ts malt kanel 

  • 1 ss margarin til steking 

Slik gjør du:

  1.  Rull ut pizzadeigen. 

  1.  Ha på smør og dryss over maisenna, sukker og kanel. Maisenna er med på å holde fyllet på plass, men kan fint sløyfes om du ikke har. 

  1.  Rull sammen deigen, og del pølsen i ca. 3 cm tykke skiver. Legg skivene i en matboks og ta dem med på tur. Du kan også ta med pizzadeigen hel, og smøre på ute i skogen. Da kan det være lurt å blande sammen smør, sukker og kanel hjemme. 

  1.  Varm primusen og ha i litt margarin. Legg i skivene og stek kanelsnurrene på lav varme under lokk. Stek 8-10 minutter på hver side, snu gjerne flere ganger slik at de ikke svir seg. 

Sjekk også disse:
Arme riddere på primus
Foliepakke med kylling og grønnsaker på bål
Lefse med reinsdyrpølse

Kilde: matprat.no